Werkwijze

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult inventariseren we uw klachten, vragen of problemen, uw voedingspatroon, de medicatie en uw leefstijl. We meten uw gewicht, lengte en de BMI (Body Mass Index). Uw wensen en vragen bespreken we en op basis van deze gegevens bekijken we welke voeding het best bij u past. U krijgt mondeling en/of schriftelijk een persoonlijk advies. We bespreken een behandelplan en plannen vervolgconsulten.

Vervolgconsult

Bij BES-diëtisten weten we hoe ingewikkeld het is om leefgewoonten te veranderen. Daarom geven we niet alleen dieetadvies, maar door middel van coachgesprekken begeleiden we u ook naar een gezonde leefstijl. Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de nodige aanpassingen en eventuele lastige situaties. We besteden aandacht aan het verbreden van uw kennis over voeding, informatie op etiketten en geven tips om goede keuzes te maken in een restaurant of tijdens een feestje.

De vervolgconsulten duren 20 tot 30 minuten. Na het eerste of tweede consult brengen we uw verwijzer schriftelijk op de hoogte van het behandelplan. De afsluiting van de behandeling en belangrijke veranderingen tijdens de behandeling laten we schriftelijk aan de verwijzer weten.

Vind een BES diëtist

De verschillende BES diëtisten hebben verschillende specialisaties en werken op verschillende locaties. Vind een gespecialiseerde diëtist bij u in de buurt.